"ความสูง" ทำให้ชีวิตแต่งงานมีความสุข

ความสูง ทำให้ชีวิตแต่งงานมีความสุข
“นักวิทยาศาสตร์กล่าวว่าภรรยาตัวเตี้ยกว่าสามีจะมีชีวิตแต่งงานที่มีความสุขที่สุด”          จากการวิจัยของ Kitae Sohn พบว่าคู่รักมีความสุขที่สุดในชีวิตแต่งงาน เมื่อผู้หญิงตัวเตี้ยเลือกผู้ชายที่สูงกว่างานวิจัยของ Kitae Sohn จากมหาวิทยาลัย Konkuk ประเทศเกาหลี ได้รวบรวมและวิเคราะห์ข้อมูลจากผู้หญิง 7,850 คน พบว่าความสุขของภรรยาสัมพันธ์กับความสูงของสามี ยิ่งส่วนสูงต่างกันมากเท่าไหร่ฝ่ายหญิงยิ่งมีความสุขมากเท่านั้น อย่างไรก็ตามผลการศึกษาสรุปได้ว่าปัจจัยนี้มีความสำคัญสำหรับ 18 ปีแรกของการแต่งงานเท่านั้น หลังจากนั้นความสูงไม่ใช่สำคัญ

         In the course of Kitae Sohn’s research data from 7,850 women was collected and analyzed. It shows that wives’ happiness is directly linked to their husband’s height. Sohn says that women may be intrinsically attracted by taller men because they can’t explain their choice. The evolutionary reason is one that can affect women’s preferences. However, the study came to the conclusion that this factor matters for the first 18 years of marriage only. After that, height does not matter.

ส่วนสูงสำคัญต่อความรักใช่หรือไม่ ?


ผลวิจัยจากมหาวิทยาลัย Rice และ North Texas ที่สำรวจความเห็นของผู้หญิง 601 คน ก็ได้คำยืนยันมาว่าใช่ โดยให้เหตุผลว่า คงรู้สึกแปลกถ้าต้องหลบตามองต่ำถ้าจะมองแฟน ในฐานะเป็นผู้หญิงก็ชอบแล้วรู้สึกปลอดภัยและอยากจะสวมกอดได้ระดับคอพอดีๆ

Another study was conducted in order to find the answer to the following question, “Is height important in matters of the heart?” The answer is yes. 601 women took part in this research and shared their opinions:

    Something just feels weird in thinking about looking ‘down’ into my man’s eyes.
    There is also something to be said about being able to wear shoes with high heels and still being shorter.
    I also want to be able to hug him with my arms reaching up and around his neck.
    As the girl, I like to feel delicate and secure at the same time.

มีความเชื่อกันว่าผู้ชายตัวสูงฉลาดกว่าหากคุณลองศึกษาดูคุณจะพบว่าความสัมพันธ์โดยตรงระหว่างความฉลาดและความสูงนั้นมีอยู่จริง จากผลการวิจัยนี้นักวิทยาศาสตร์ระบุว่าผู้ชายที่สูงกว่านั้นฉลาดกว่าจริงๆ แต่สิ่งสำคัญคือต้องบอกว่าการศึกษาไม่ได้อ้างว่าคนตัวเตี้ยทุกคนไม่ฉลาดและนี่เป็นเพียงผลการวิจัยโดยเฉลี่ยเท่านั้น

If you check this study, you will find out that a direct correlation between intelligence and height really exists. Based on the results of this research, scientists stated that taller men really are smarter. But it is important to say that the study does not claim that all short people are not so smart. This is just an average result across the study.
มีความเชื่อว่าผู้ชายตัวสูงจะมีรายได้สูงกว่า


บทความทางวิทยาศาสตร์กล่าวว่า ยิ่งคุณสูงเท่าไหร่คุณก็ยิ่งมีรายได้มากขึ้นเท่านั้น ระบุว่าคนที่มีความสูง 6 ฟุตสามารถคาดการณ์ได้ว่าจะมีรายได้เพิ่มขึ้นประมาณ 166,000 ดอลลาร์ ในช่วงอาชีพการงาน 30 ปี มีการวิจัยเพิ่มเติมจาก Anne Case และ Christina Paxson  ว่าความสูงที่เพิ่มขึ้นหนึ่งนิ้วสัมพันธ์กับรายได้หรือรายได้ที่เพิ่มขึ้น 2 ถึง 2.5 เปอร์เซ็นต์

According to this scientific article, the taller you are, the more you earn. It states that a person who is 6 feet tall can be predicted to earn around $166,000 more during a 30-year career than a man who is only 5’5. More research was done by Anne Case and Christina Paxson. They suggest that a one-inch increase in height is associated with a 2 to 2.5 percent increase in income or earnings.

ผู้ชายตัวสูงมีแนวโน้มที่จะมีสถานะทางสังคมที่สูงกว่า

การศึกษาอีกชิ้นหนึ่งชิ้นมีการยืนยันว่าความสูงยังเชื่อมโยงระหว่างบุคคลและสถานะทางสังคม สิ่งนี้อธิบายได้จากข้อเท็จจริงที่ว่าผู้ชายตัวสูงมักจะมีส่วนร่วมในกิจกรรมทางสังคมมากกว่า เมื่อเป็นเช่นนั้นพวกเขาสะสมความสามารถในการปรับตัวทางสังคมที่ช่วยให้บรรลุเป้าหมายที่สูงขึ้น

One more study confirms that height is also directly linked to interpersonal dominance and social status. This is explained by the fact that tall men are more likely to participate in social activities. Doing so, they accumulate a social adaptability that helps them achieve higher goals.

Boguslaw Pawlowski นักมานุษยวิทยาชาวโปแลนด์ ทำการศึกษามาว่าระดับส่วนสูงที่เหมาะสมที่สุดสำหรับคู่รักคือ ฝ่ายชายต้องสูงกว่าผู้หญิง 1.09 เท่า

ตัวอย่าง สมมติว่าผู้หญิงสูง 160 ซม. ก็เอา 160 x 1.09 = 174 ซึ่งจะได้ส่วนสูงของฝ่ายชาย

 
An interesting conclusion was drawn by Boguslaw Pawlowski, a Polish anthropologist. He found that money, respect, and trust are not something we should care about when choosing a life partner. What really matters is the height difference ratio. According to his study a man needs to be 1.09 times taller.

Do you want to know which couples into fit this success ratio? Here are some examples the researcher introduced:
Cherie Blair and Tony Blair = 1.10
Victoria Beckham and David Beckham = 1.09
What do you think about the results of these studies? What height difference do you have with your partner? Share your answers below. And we wish all our readers a happy and long marriage regardless of your height.

https://brightside.me/

Powered by MakeWebEasy.com
เว็บไซต์นี้มีการใช้งานคุกกี้ เพื่อเพิ่มประสิทธิภาพและประสบการณ์ที่ดีในการใช้งานเว็บไซต์ของท่าน ท่านสามารถอ่านรายละเอียดเพิ่มเติมได้ที่ นโยบายความเป็นส่วนตัว  และ  นโยบายคุกกี้